Gereedschap keuren

Jaarlijks vinden er in Nederland veel ongevallen plaats bij het werken op hoogte. Deze ongevallen hebben vaak ernstige gevolgen. De oorzaken zijn het verlies van evenwicht, onvoldoende beveiliging of het ontbreken daarvan en verkeerd gebruik van arbeidsmiddelen, zoals een ladder of steiger. Daarom is het periodiek gereedschap keuren verplicht gesteld.

Gereedschap keuren

U bent verplicht uw elektrische installaties met regelmaat te laten controleren conform de Arbowetgeving. Dit is van belang in verband met de veiligheid van uw collega’s, medewerkers, relaties en juridische aansprakelijkheid. Om veilig gebruik van elektrische installaties zoveel mogelijk te waarborgen schrijft de NEN 3140 voor dat deze installaties periodiek moeten worden geïnspecteerd. De Arbeidsinspectie en verzekeringsmaatschappijen beschouwen de NEN 3140 norm als bindend. Dus wanneer u deze inspecties periodiek laat uitvoeren, dan kunt u richting de wetgever en verzekeraar hard maken dat u er alles aan heeft gedaan om te voldoen aan de gestelde veiligheidseisen.

Voordelen gereedschap keuren

Trebortech kan uw gereedschap keuren. Desgewenst worden onze inspecties en keuringen bij uw bedrijf uitgevoerd. Hierdoor hoeft u uw arbeidsmiddelen niet te missen. Door een periodieke inspectie worden ongevalsrisico's sterk gereduceerd.

Keuringscertificaat

Al het gekeurde elektrische gereedschap krijgt een uniek en goed leesbaar identificatienummer. Dat nummer staat ook op het bijgeleverde certificaat vermeld. Met een keuringscertificaat bent u er zeker van dat uw machines veilig zijn. Dit is zowel voor u een prettig idee als voor uw personeel. Bovendien voorkomt het problemen met Arbodiensten en verzekeringsmaatschappijen. Ieder gekeurd apparaat krijgt dus een keuringscertificaat waarop in detail onze bevinden zijn genoteerd.

Gereedschap laten keuren door Trebortech

Bij Trebortech bent u verzekerd van deskundig advies over het onderhoud van uw materiaal. Na het gereedschap keuren krijgt uw materiaal de vereiste keuringsstickers. Met de officiële NEN certificaten voldoet u aan alle eisen: bij een eventuele Arbo-controle kunt u dit direct en duidelijk aantonen. Wij raden u dus aan geen onnodig risico te lopen en daarom al uw gereedschap regelmatig te laten keuren en certificeren. Heeft u hier nog vragen over? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

contractor koeltechnisch montage luchttechniek montage montagebedrijf onderhoud bedrijf zzp airconditioning zzp montage zzp techniek zzper keuren elektrisch gereedschap keuren trappen en rol steigers keuring handgereedschap keuring nen 3140 en nen 2484 gereedschap keuren 3140 keuren onderhoud airconditioning arbeidsmiddelen keuren