Keuringen handgereedschap

Uw elektrisch handgereedschap dient jaarlijks te worden gekeurd volgens de NEN 3140 norm. Trebortech verzorgt al jaren de keuringen van handgereedschap en klimmaterialen.

Keuringen handgereedschap

U als werkgever bent verantwoordelijk voor een veilige werking van elektrische installaties en arbeidsmiddelen. De Arbo wetgeving eis dat werkgevers zorg dragen voor veilige elektrische installaties en arbeidsmiddelen zoals handgereedschappen. Onderhoud en periodieke inspecties zijn hiervoor noodzakelijk. De NEN 3140 norm beschrijft de juiste wijze van uitvoeren van inspecties.

Keuringen handgereedschap met NEN 3140 norm
U bent verplicht uw elektrische installaties met regelmaat te laten controleren conform de Arbo-wetgeving. Dit in verband met de veiligheid van uw collega’s, medewerkers, relaties en juridische aansprakelijkheid. Om veilig gebruik van elektrische installaties zoveel mogelijk te waarborgen schrijft de NEN 3140 voor dat deze installaties periodiek moeten worden geïnspecteerd. De Arbeidsinspectie en verzekeringsmaatschappijen beschouwen de NEN 3140 norm als bindend. Dus wanneer u deze inspecties periodiek laat uitvoeren, dan kunt u richting de wetgever en verzekeraar hard maken dat u er alles aan heeft gedaan om te voldoen aan de gestelde veiligheidseisen.

Trebortech kan keuringen van handgereedschap voor u verrichten. Desgewenst worden onze inspecties en keuringen bij uw bedrijf uitgevoerd. Hierdoor hoeft u uw arbeidsmiddelen niet te missen. Door een periodieke inspectie worden ongevalrisico’s sterk gereduceerd.

Wij verrichten de door de Arbowet vereiste veiligheidskeuringen onder andere aan:

Adequate voorzorgsmaatregelen kunnen veel narigheid voorkomen. Één van deze maatregelen is dus een keuring van uw handgereedschap volgens de NEN 3140 norm. Ondeugdelijkheid als risicofactor wordt op deze wijze zo goed als geëlimineerd, waarmee de kans op incidenten en productiestops aanzienlijk afneemt. Bovendien voldoet u hiermee aan de eisen van de Arbowet.

Trebortech voor de keuringen van uw handgereedschap
Voor de keuringen van uw handgereedschap zijn wij in het bezit van specifieke kennis en apparatuur. Onder elektrische arbeidsmiddelen worden al uw elektrische gereedschappen verstaan, maar ook verlengsnoeren, printers en meetapparaten. Wanneer wij bij u langskomen heeft u als enige een elektrische aansluiting in de buurt nodig om het testapparaat te voeden.

Heeft uw handgereedschap ook een keuring nodig? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken.

contractor koeltechnisch montage luchttechniek montage montagebedrijf onderhoud bedrijf zzp airconditioning zzp montage zzp techniek zzper keuren elektrisch gereedschap keuren trappen en rol steigers keuring handgereedschap keuring nen 3140 en nen 2484 gereedschap keuren 3140 keuren onderhoud airconditioning arbeidsmiddelen keuren